Proizveden poslednji Lamborghini Gallardo

Pre deset godina svet je upoznao novu mašinu iz Sant’Agate Bolonjeze sa 5,0-ltarskim V10 motorom pod haubom, koji je ubrzo oduševio ljubitelje brzine širom sveta.
Danas, deceniju kasniju, spremni da se pozdravimo sa Gallardom jer je sa proizvodnih traka sišao poslednji primerak  ovog fantastičnog automobila.
Reč je o modelu broj 14.022, LP 570-4 Spyder Performante varijanti, "obučenog" u Rosso Mars odelo crvene boje, koji će svoj dom naći u jednoj privatnoj kolekciji.


Tokom poslednjih deset godina, Lamborghini je proizvodio Gallardo znatno bržim tempom nego što se to očekivalo. Naime, u ranim fazama proizvodnje bilo je uobičajeno da se godišnje napravi 250 automobila, dok je tokom proizvodnog procesa Gallarda, taj broj dostigao broj od oko 2000 jedinica.
Pokazatelj značaja Gallarda je podatak da ovaj model (u kupe i kabriolet varijanti) čini gotovo polovinu ukupnog broja proizvedenih automobila u Sant’Agati Bolonjeze. Ikada!
Gallardo će mesto prepustiti svom nasledniku. Kao što se Murcielago pomerio u stranu i napravio mesta za Aventador, tako će Gallarda naslediti Cabrera.