Bacio u smeće hard disk sa 7.5 miliona dolara

Britanac James Howells po zanimanju IT stručnjak uradio je stvar zbog koje se sad gorko kaje.Džejms je bacio hard disk (HDD) na kom je bilo sačuvano virtuelnog novca zvanog  Bitconina koji sad vredi milione dolara...

Preciznije  7.500 virtuelne valute Bitcoina se nalazilo na bačenom Džejmsovom hard disku čija današnja vrednos bila oko 7.5 miliona dolara.!

Kada je virtuelna valuta Bitcoin ovih meseci bila dostigla vrednost od 1.000 dolara, mnogi koji su čuvali Bitcoin godinam odlučili su se da ih pretvore u vredne investicije.Dok su neki i zaboravili da su pre mnogo godina kupili "bezvredni" Bitcon ali su pre par meseci saznali da su se iznenadno obogatili.

Ipak ima i onih koji su se grdno prevaraili u procenjivanju ili da kažemo potcenjivanju " Bitcoina" kao virtuelne valute.Kao što je nesrećni slučaj sa IT stručnjakom Jamesom Howells-om.Koji je možemo sigurno reći najveći baksuz.

Howells je nekada davno imao 7.500 Bitcoina i držao ih na svom tvrdom disku sve do prošlog leta, kada ga je bacio ne shvativši kako zapravo baca pravo bogatstvo. !

U to vreme njegova zaliha Bitcoina vredila je 675.000 dolara, a danas bi vredila vrtoglavih i neverovatnih 7.5 miliona.!  Howells je svoj tvrdi disk bacio na smetlište blizu Newporta, koje je veličine fudbalskog  igrališta, što znači da je sada zakopan ispod tona smeća.  "Trenutno sam u situaciji u kojoj ne znam da bi li plakao ili se smejao", izjavio je Howells.

 "Zašto sada nisam s lopatom tamo i ne tražim ga? Mislim da mi jednostavno nije bilo suđeno dobiti taj novac",izjavio je medijima ovaj IT stručnjak.I dodao je da on sam neće ići tražiti tvrdi disk jer su mu vlasti rekli da ga jednostavno nije nemoguće naći.

Dok mi verujemo da će se naći neki "pametnjaković" koji će krenuti u lov po smetlištu za HDD (hard diskom) i 7.5 miliona dolara