Koje greške pravimo u flertu ?


Neki greše retko, neki gotovo stalno, a u koju god kategoriju pripadaš, sigurno se možeš prepoznati barem u jednom pogrešnom koraku.
Oslanjanje na alkohol
Upravo se alkohol često čini kao naš najverniji saveznik. Uz njega lakše izgovaramo stvari koje su nam na pameti pa nije ni čudo da lakše i osvajamo nekoga. Ipak, uz svu tu hrabrost dolaze i negativne stvari – kažemo što ne bismo smeli, ponekad zateturamo, vrlo često napravimo više štete nego koristi… Alkohol je bolje izbegavati, barem ako želimo da sačuvamo obraz.
Vređanje
Ovo rade i muškarci i žene. Umesto da onoga ko nam je sviđa počastimo komplimentom, pokušavamo da odigramo igru i suptilno je uvredimo. Iako to u filmovima ponekad stvarno upali,većina normalnih muškaraca i žena se neće osećati ugodno nakon takvog ponašanja pa će u skladu sa tim i biti negativno nastrojena prema osobi koja to radi.
Preuranjeno tepanje
Zvati nekoga „ljubavi“ ili „dušo“ je sasvim prihvatljivo nakon nekog vremena, ali ako to radimo u prve dve nedelje druženja, jasno je da će se druga osoba uplašiti. Neki muškarci će se automatski povući iz takvog odnosa, jer će imati osećaj da ih žena guši.
Pričanje o bivšem
Ili bivšoj. To sigurno nikoga ne zanima, ali se upravo taj razgovor često nađe na listi tema. Pretpostavljamo da je to zbog toga što je tema jednostavna i garantuje da neće biti neugodne tišine. Ipak, neugodna tišina je ono što će nakon nekog vremena jedino i ostati.
Pijano dopisivanjeU tom trenutku nam se čini slatko, ali pijano slanje poruka nikada nije ni slatko, ni seksi. Osim što ćeš verovatno pobrkati slova, delovaćeš čudno i nekontrolisano, što nije nimalo privlačna karakteristika.