Misterija nestalog aviona se nastavlja

Ni četiri dana kasnije niko nema ideju šta se desilo niti gde jeVerovatno ste već čuli da je avion Malezija erlajnsa MH370 nestao sa radara u subotu na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu.

Ali ni četiri dana posle nije baš ni malo nije jasnije šta se desilo sa 239 ljudi pa i samom letelicom.


Evo činjenica koje zbunjuju ceo svet.

Avion Boeing 777 je nestao sa radara tačno u 1.30, u vodama između Malezije i Vijetnama. Na letu je bilo 227 putnika i članova posade. Predstavnici Malezije, Vijetnama, Kine i američke mornarice su se odmah uključili u potragu za ostacima aviona ili preživelima, ali ni četiri dana kasnije nije pronađeno ništa što bi ukazalo da se avion srušio.

U prvom trenutku se sumnjalo da terorizam pošto je nekoliko putnika imalo lažne pasoše, ali čini se da je ta mogućnost sada otpisana.

Ono što je čudno je da bi ukoliko se avion srušio, sasvim sigurno bili primećeni delovi aviona kako plutaju morem. Njih za sada nema. Uz to, moreuz Malaka je jedan od najprometnijih svetskih pomorskih puteva. Uz to, vreme je bilo vedro i bez ikakvih problema.

Ali ni to nije sve.

Bizarna činjenica je da su mobilni telefoni putnika i dalje uključeni, dostupni i zvone, ali se na njih niko ne javlja. Čak 19 porodica je potpisalo je izjavu u kojoj tvrde da su uspeli da pozovu svoje najmilije, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Neki od putnika su čak bili onlajn na kineskoj društvenoj mreži QQ.

U potrazi za nestalim avionom učestvuje više od 30 aviona i 40 brodova iz nekoliko zemalja. Malezijske vlasti misle da je moguće da se avion okrenuo i promenio putanju za vreme leta pa je područje potrage prošireno.

U celoj priči je čudno i što posada aviona nije poslala nikakva upozorenja o problemima na letu.

Nadamo se najboljem, a dok čekamo vesti odosmo da se podsetimo serije Lost…