21 stvar koja postaje sve bolja što ste stariji


1. Odlazak na spavanje ranije
Postoji taj magični sat, nazvan 22h! Ponekad, ako dobro organizujete svoj dan, možete čak da obavite sve što treba, vidite se sa prijateljima i budete u svojoj pidžami već u to vrijeme. I osjećaćete se fantastično!

2. Ne raditi ništa
Znate one prošle dane kada ste non stop bili uzvrpoljeni i niste mogli da provede ni 10 minuta ne radeći ništa? Srećom, prošli su i sada ste u stanju da uživate u mirnih X jedinica vremena koje ćete posvetiti razmišljanju, na primjer?

3. Ukrštenice
Toliko su zanimljivije kada su vam vokabular i opšta kultura malo širi, pa zapravo možete da popunite sve kockice!

4. Kupovina stvari za kuću
Da vam je neko u osamnaestoj rekao da ćete u tridesetoj biti toliko srećni kada nabavite novu prostirku za hodnik, pomislili biste da je lud? Ali sređivanje stana je sada taaako zabavno!

5. Kupovina odjeće za posao
Mrzili ste što ste prvu platu morali da potrošite na poslovnu garderobu, jer u ormanu niste imali ništa što nije pink i sa karnerima. A onda ste shvatili da je poslovni look zapravo može da bude tako kul i sada uživate u šopingu krpica za kancelariju.

7. Čišćenje stana i život u istom – čistom – stanu
Jer je tako divan osjećaj ne živjeti u hrpi stvari prekrivenih prašinom u vašoj pretjesnoj sobi (koju djelite sa sestrom).

8. Ostati kod kuće
… da, čak i petkom! Samo naprijed, otvorite flašu vina i pustite omiljenu seriju. Priznajte sebi da ćete u tome više uživati nego u zagušljivom klubu prepunom ljudi koji vas gaze.

9. Druženje sa porodicom
U nekom trenutku ste shvatili da je mama u stvari totalno kul osoba, a tata i dalje ima svoj mladalački šarm kojim ju je osvojio. I da zapravo možete sa njima da razgovarate. I da se smijete. I komentarišete aktuelne stvari koje vas zanimaju.

10. Čitanje
Kvalitetne književnosti, hoćemo reći. Prošli ste fazu razmijenjivanja popularnih naslova sa drugaricama i sada tačno znate šta je dobro i šta vam se dopada i čitate samo to. 

11. Dremka
Nema više griže savesti što negdje oko šest popodne želite da malo gledate oči iznutra.

12. Kupke
Slično kao dremke, samo u vodi i sa svijećama.

13. Popiti vino
Dvije čaše i stop. Jer ne želite da vam mamurluk pokvari cio sutrašnji dan i spriječi vas da budete produktivni.

14. Rano ustajanje
Bili ste u teretani, popili kafu i obišli pijacu, a tek je 10.30? Ovaj dan obećava!

15. Kupovina beauty proizvoda
Nekada vas je tako mrzilo da sjedite sa maskom od krastavaca na licu, ali sada uživate da mackate jedan po jedan od svojih milion proizvoda.  

16. Provođenje vremena napolju
Svjež vazduh, priroda, dan, sunce… može li biti bolje?

17. Seks
Jer su tipovi konačno naučili šta treba da rade, a vi imate više samopouzdanja i opušteni ste.

18. Štednja
Šoping groznica nije zabavna. Znate li šta jeste? Imati (makar minimalnu) finansijsku sigurnost.

19. Druženje kod kuće
Apsolutno je fantastično kada vam uzak krug najboljih prijatelja navrati, a vi im pripremite super ukusno jelo… predjelo i dezert. A vino? Pije se iz vinskih čaša, naravno.

20. Odlazak na vjenčanja
Jer su vjenčanja izmišljena da bi se mladenci i njihova ekipa dobro proveli, a ne zbog tetke sa sela koju ste vidjeli jednom u životu.

21. Posao
Jer ste prošli fazu stažiranja i odlazaka po burek i sada konačno imate priliku da radite nešto kreativno, odgovorno, i  u čemu uživate.