Dječak od pet godina čeprkao pored jezera sa štapom, a kad ono...Dječak je šetajući uz jezerce s obitelji primijetio nešto na obali dok je čeprkao štapom i nakon kratkog kopanja otkrio neverovatnu riznicu ogrlica, narukvica i prstenja, a policija je potvrdila kako se radi o nakitu vrijednom više desetaka tisuća eura, prenosi njemački The Local.
"Isprva smo pomislili kao je pronašao samo žicu ili nešto slično. Onda smo ugledali lijepu ogrlicu i bilo ih je još nekoliko u vodi", rekao je dječakov otac.
Vadeći ih jednu po jednu, otkrili su uskoro i torbu punu nakita. Neverovatno je da su na svakom komadu nakita još uvijek nalazile cijene, a dječakov otac je kontaktirao zlatara s deklaracije. U zlatarni su mu rekli kako je nakit koji su pronašli ukraden pa je o svemu dječakov otac obavjestio policiju.
Policija vjeruje kako to nije sav plijen pljačke pa su angažirali ronioce da pregledaju ostatak jezera. Naime, u siječnju je opljačkana zlatarna u Erlangenu, a pronađeni nakit pripada upravo njima. Ostaje nepoznato kako se nakit našao baš u seoskom jezeru.