Namirnice zbog kojih izgledate ( i osjećate se) umorno !!


Sol

Iako je sol potrebna u prehrani, hrana koja sadrži visok udio soli može dehidrirati organizam, isušiti kožu i učiniti da izgledate umornije nego što to zaista i jeste. Izbjegavajte slanu hranu i tražite onu začinjenu biljnim začinima.

Vještačko sladilo
Vještačko sladilo može učiniti da izgledate podbuhlo. Ono sadrži aspartam koji se povezuje s izazivanjem boli u zglobovima, ali može "učiniti" da vaš organizam traži još unosa šećera. Birajte namirnice s prirodnim šećerima, poput voća.

Alkohol
Sve više od jedne čaše vina uz večeru može dehidrirati organizam i učiniti vas da izgledate " osušeno". Ako ne možete odoljeti alkoholnim pićima, onda između pića svakako pijte i vodu kako biste održali hidrataciju organizma.

Pržena hrana
Pržena hrana prepuna je masnoća i ako je jedete često, može začepiti arterije i "stisnuti" krvne ćelije te tako učiniti da izgledate umorno i bezvoljno. Svakako izbjegavajte.

Ugljeni hidrati
Nije potrebno potpuno izbjegavati, ali prehrana bogata ugljenim hidratima može oštetiti kolagen u koži i osim što ćete tako izgledati, i osjećaćete se umorno. Umjesto sendviča pojedite salatu i dodajte više povrća u svoju prehranu.

Krafne
Ove slastice prava su "bomba" koju biste svakako trebali izbjegavati. Pržene u dubokom ulju i s puno šećera nikako nisu dobar izbor za doručak. Radije posegnite za jogurtom obogaćenim medom i lješnjacima.

Bomboni
Bomboni su hrpa šećera, bez vitamina i poželjnih nutritivnih vrijednosti. Ako ih jedete češće, zasigurno su jedan od glavnih uzroka zašto imate tamne kolutove ispod očiju.

Crveno meso
Ne trebate se prebaciti na vegetarijansku prehranu, ali konzumacija crvenog mesa češće od jednom nedjeljno učiniće vas vrlo umornima. Konzumacija crvenog mesa povezana je i nastankom bora. Nemojte ga jesti više od jednom nedjeljno.

Začinjeni odresci
Ako meso začinjavate kupovnim marinadama ili kupujete već marinirane odreske, morate znati da konzervansi mogu uzorkovati upalu kože, isušiti je i dati vam umoran i natečen izgled.

Ljuta hrana
Odlična je za metabolizam, ali nije dobra za kožu. Može izazvati pojačano znojenje i iritaciju kože zbog čega takođe možete izgledati umorno. Ako možete, radije birajte manje ljutu hranu. Barem ako imate problema s umornim izgledom.