Gigantska Kuca

Ova gigantska kuća, sa hodnicima dugačkim i po kilometar, 160 soba, vratima koja ne vode nigde, tajnim prolazima i stepenicama koje vode do plafona nalazi se u San Hozeu, Kalifornija.

Kuća je delo Sare Vinčester, naslednice bogatsva poznate vinčester puške. Krajem 19. veka, dok je bila potresena smrću supruga i kćeri, medij iz Bostona joj je rekao da je ''ukleta'' i da su je zaposeli duhovi svih žrtava vinčester puške. Da bi se pomirila sa njima, bilo je neophodno da uvek gradi kuću, inače će i ona umreti.

1884. godine, udovica Vinčester (Winchester) je započela gradnju svoje nove vile u San Hose-u, koja je trajala bez prestanka celih 38 godina, sve do svoje smrti. Kuća je postala toliko velika, da postoji ozbiljna verovatnoća da se izgubite u njoj. Građena je kao lavirint, a sve s ciljem da se zbune duhovi koji je progone.

Enterijer kuće je popunjen motivima paukove mreže, za koje je Sara smatrala da će je spasiti od uroka, i sve, od zidova do svećnjaka je u skladu sa brojem 13, koji je navodno trebalo da joj donese sreću.