USB kabl pomocu kojeg ubadamo iz prve
Neverovatni USB kabl koji ce vam olaksati koristenje i smanjiti nerviranje prilikom ubacivanja u druge uredjaje.
Da li ste znali da priključivanje USB kabla u ili na neki uređaj uspe u proseku tek iz 3. pokušaja? E, pa to će se sa neverovatnom Type-C USB tehnologijom promeniti zauvek i USB kablove priključivaćemo veoma često odmah iz prve! Obe strane Type-C USB kabla su iste, simetrične i samim time nije bitno koji deo kabla koristite – prednji ili zadnji! Takođe, USB priključci nemaju „gornju“ i „donju“ stranu, kao što je to sada slučaj, pa ni o tome ne morate voditi računa!
Novi model priključka najavljen je početkom aprila, a za sada su dostupne fotografije „onoga kako se očekuje da USB Type-C izgleda“. Kako će se konačna verzija pojaviti u julu moguće je da će vizuelnih odstupanja biti. Što se hardvera tiče, biće to USB 3.1 tehnologija, koja podržava prenos odataka od 10 Gbps. Prve uređaje sa novim tipom USB Type-C kabla očekujemo na leto, a do kraja godine da gotovo svaki novi uređaj dođe upravo sa njim.
Apple je sličan proizvod za svoje iPhone, iPad i iPod uređaje predstavio na premijeri iPhona 5, početkom septembra 2012. godine.